מפרי עטו

אליס בארץ האיגיון

(או: אייך עבר עלי השבוע)
סיכום שבועי שכתב אחיעד במסגרת הקורס קצינים 7/2011

"בוקר! טוב! לקום! לקום!" צעקה הדוכסית. אליס פקחה עין עצלה ומילמלה משהו מתוך שינה ונרדמה שוב, "קומי כבר!", אליס קפצה ונחבלה בראשה מראש המיטה. "כל היום הדוכסית צועקת, היא ממש יכולה לעבוד בזה!" חשבה אליס ברוגז. "הזדרזע! היום חוגגים את יום האיגיון. תתלבשי יפה ותרדי כבר למטה" צווחה עליה הדוכסית. אליס מתגוררת בארמון ארץ הפלאות כבר מעל שנה וחצי.
ממש לפני יומיים אליס דיברה עם חברה הכובען המטורף ושיתפה אותו כמה טוב לה בארמון, ושהיא לא רוצה עזוב בקרוב, אבל בפסטיבלי יום האיגיון האחרונים אליס לא הייתה והיא קצת חוששת מהלא נודע. אין אחד שהסכים לספר לאליס מה עושים בפסטיבל האיגיון.
היא חיכתה לפסטיבל כבר הרבה זמן, והיום הוא סוף סוף הגיע. "מעניין מה יהיה בפסטיבל" חשבה אליס "כמה עוד המקום יכול להשתגע? הרי אנחנו כבר משוגעים ברמה סבירה. ואנילא מצליחה לחשוב על דברים משוגעים יותר". אליס ירדה מהמיטה והתלבשה בבגדיה היפים ביותר. היא ירדה למטה בריצה והופתעה לגלות שהצלחות מונחות על השולחן בצורה מסודרת, לא שבורות ובצורה עגולה וסימטרית, ממש כמו בביתה בלונדון. ההפתעה גברה עוד יותר כשראתה את המטי ודמפטי , שני מלצרי הארמון לבושים בחבילות וטוקסידו לעומת השלייקס שהם לובשים כל יום. אליס התיישבה ורצתה להתחיל לאכול את הקינוח, כמו תמיד. אבל דמפטי הפתיע אותה כשהגיש לה מנה ראשונה קודם "אני לא מבינה, הם לא עושים דברים משוגעים לכבוד יום האיגיון?" תמהה אליס בעודה אוכלת את עוגיית ההגדלה של הבוקר. אליס חיכתה דקה, שתי דקות וכלום לא קרה! "למה אני לא גדלה?" אליס אכלה בזריזות עגיית הקטנה, ועו אחת ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת וכלום לאקרה. מבולבלת המשיכה אליס לחגיגות הפסטיבל המרכזיות בחצר הארמון. חצר הארמון השתנתה ללא היכר. במקום שילוב צבעים המזעזע כתום- ורוד-ירוק שכל כך אפיין את חצר הארמון, הכל היה לבן. גם הוורדים לבנים שבימים כתיקונם נצבעו ע"י הקלפים לאדום, חזרו לצבעם הטבעי והצטרפו ללובן הבוהק של החצר כולה.
במרכז החצר עמדה מלכת הלבבות וסביבה כל אנשי הארמון. במקום שרר שקט לא אופייני שהפחיד את אליס. היא כבר התרגלה לרעש וההמולה התמדיים של הארמון. "המלכה ניגשת אל הכדור, היא מביטה לעבר המטרה הכי חשובה שלה כרגע = הגומה. שום דבר לא מעניין אותה. היא מרימה את המקל, והיא חובטת!" הכדור נוחת ממש לי הגומה והקהל מוחא כפיים. "מוזר! הכדור והמקל נראים כמו הכדור והמקל שיש לי בבית. לאיפוא נעלמו הפלמינגו והקיפודים?" היום הזה נהיה מוזר מרגע לרגע. והכי מוזר זה ששום דר בעצם לא מוזר!".

לאט לאט אליס התרגלה לשיגעון שבחוסר השיגעון. עד כדי כך שהיא לא שמה לב שמהבוקר לא ערפו לאף אחד את הראש. עניין שכיח מאוד בחיים היום יומים.

בערב הצטרפה אליס לסעודת נעילת יום האיגיון. היא התיישבה ליד הכובען המטורף וחיכתה עם כולם. "למה אנו מחכים?" שאלה את הכובען. "להרמת הכוסית המסורתית כמובן!" ענה "אוי לא" חשבה אליס "צריך למצוא מקום להתחבא, כשכולם יתחילו לזרוק כוסות אחד על השני אחרי הברכה של המלכה יהיה פה בלאגן גדול. בפעם הקודמת זרקו כוסות כל כך חזק שכמה שולחנות נשברו ואז הבלאגן היה גדול עוד יותר". "אהם אהם" צרחה ספק כיכחה בגרונה מלכת הלבבות. כל האנשים בחדר קמו כאחד. "דבר ראשון אני רוצה להודות לכל מי שבא לפסטיבל יום האיגיון ה-42 ולברך אתכם בכניסתכם לארמון" אמרה המלכה לקול תשואותיהם של אנשי החצר. אליס הוכתה בתדהמה "זה בכלל לא מתאים למלכה! אני מעולם לא שמעתי את המלכה נחמדה כל כך" לפני שאליס הספיקה לסיים את המחשבה המלכה המשיכה " בכל 76.42 ימות השנה אנו הולכים, שותים מתנהגים ואף חושבים לפי חוקי ארצנו, ארץ הפלאות. רק יום אחד ויחיד אנו משנים את הדרך הזאת, יום האיגיון. ביום האיגיון אנו רוצים לצאת משיגרת היום יום, לקחת הפסקה, לנסות להקשיב ולהבין את עצמנו טוב יותר. אני מקווה שהיה יום משמעותי לכולם. תאכלו מכל טוב, ונתראה כאן ביום האיגיון הבא!" כולם הרימו את הכוסות ביחד וצעקו "מה?" חייכו ושתו.

בסוף הארוחה אליס חזרה לחדרה, לבשה פיגמה ונשכבה על המיטה "איזה יום מוזר היה!" התחילה אליס להרהר, "אף אחד לא התנהג כפי שהתנהג אתמול, כולם התנהגו ממש מוזר. הם הנהגו די דומה לאייך שההורים שלי מתנהגים בבית בלונדון. אני יותר אוהבת את הנהגות הזאץ, היא הרבה יור חכמה! חבל שלא כל יום ה יום האיגיון".

אלינרדמה לתוך לילה שמוביל לעוד יום משוגע בארץ הפלאות.

כנפיים שבורות

(או: איך עבר עליי השבוע 9)
סיכום שבועי שכתב אחיעד במסגרת הקורס קצינים 7/2011

הכלוב הזה. אני לא יכול לסבול אותו. הוא מגביל אותי. הוא חונק אותי.

הכול התחיל לפני שנים. אבות אבותינו בנו כלוב זכוכית שיגן עלינו מהרוח, כי הרוח לא טובה לכנפיים. ואז העולם התחלק לשניים- המלאכים בעליי הכנפיים והמלאכים חסרי הכנפיים.

בעלי הכנפיים- בפנים, חסרי הכנפיים- בחוץ. וכך היה. במשך אלפי שנים חיו בעלי הכנפיים בכלוב הזכוכית שלהם, תיקנו כול חוק שנפער בזכוכית ועיבו חלקים מסויימים בזכוכית. כלאו את עצמם בפנים. וכאן אני, בכלוב זכוכית ענק. ולמקרה שלא הסברתי את עצמי טוב מספיק, אני שונא אותו. את ההדבדלות הזו. לפני כשנה מצאתי פתח, חור קטנטן שדרכו אפשר לצאת לחופשי, למקום ריק שאין בו גבולות כלל. אז חיכיתי. ניסיתי לאזור אומץ ללא הצלחה. יום יום בדקתי גבולות, התקרבתי עוד קצת ועוד קצת, עכד שיום אחד מצאתי את עצמי בחוץ. קפאתי. לא ידעתי לאן ללכת, לאן להמשיך. התחלתי להתעופף קצת בהיסוס. לאט לאט התרגלתי וכעבור זמן קצר כבר התחלתי לעוף באקסטאזה. זה הרגיש נהדר. הרגיש כול כך נכון. עפתי ועפתי ועפתי ועפתי. פתאום, ברגע אחד, הגיע רוח חזקה. חזקה כול כך ששברה לי את הכנפיים. התחלתי לצלול לקרקע במהירות שרק הלכה וגברה. למזלי, נפלתי לתוך אגם. הצלחתי לעלות מעל המים ושחיתי לשפת האגם. נשכבתי על האדמה. לאחר שהצלחתי להסדיר את הנשימה התחילה לחלחל בי ההבנה של מה שקרה. הבנתי למה אבות אבותינו בנו את הכלוב וממה הם התגוננו. למה כולם נשארים בפנים, הבנתי כמה חשובות הכנפיים ועד כמה מזיקה הרוח. אבל הכי חשוב, הבנתי שכול זה כבר לא משנה, שמה שקרה קרה, ואין דרך לחזור חזרה. גם אם אני ארצה, כי בבועה אין אף משמעות למלאכים עם כנפיים שבורות.

אני לא מתחרט.

בממלכת האי וודאות

(או: איך עבר עלי השבוע)
סיכום שבועי שכתב אחיעד במסגרת הקורס קצינים 7/2011

חול, המון חול. ואנשים, שורות על גבי שורות של אנשים חולפים על פני וממשיכים לדרכם, חלקם דומים יותר וחלקם דומים פחות, חלקם ממש זהים. הפרצופים משתנים, המקום לא. לא להאמין שעברה יותר משנה. פה ושם יש איזה שביל או עץ חדש, אבל המכלול נשאר זהה. אני מפלס את דרכי בהמון. לאט מידי. אני מגביר את הקצב עד שאני מתחיל לרוץ. תוך כדי ריצה אני שם לב שנישארתי לבד. המקום השתנה אך החול נישאר, המון חול. והמון חול וכיפות ושלוחות וגאיות ואוכפים ודור. דור? איך הוא הגיע לכאן? אני חובר אליו ואנחנו מנסים למצוא את דרכינו. לאחר התברברות קצרה מצאנו את הדרך הנכונה ודבקנו בה, מה שלא מנע מהירח להחליף את השמש בהאזנה על כדור הארץ. למרות הקשיים מצאנו את הדרך, ולאחר הליכה של כמה שעות הגענו לש.ג. מיד עלינו על אפודים והתחלנו לנטר את התנועה, מי ניכנס ומי יוצא. מי מאושר ומי לא מאושר. ניגשתי לרכב, הנהגת הורידה את החלון והתחילה לחקור אותי לגבי מעגל חניכה שאני צריך לבצע ע"מ להעריך סיכונים ל שמירות הלילה. לפתע היא נעלמה, ומצאתי את עצמי מקריא רשימת שמירה באוטובוס מלא בצוערים עייפים.
ירדתי מהאוטובוס באמצע המדבר כשברקע מתנגד שיר של הביטלס, התחלתי ללכת כשמעלי השמש והירח מתחלפים להנאתם, החושך הופך לאור הופך לחושך הופך לאור .. שורות של חול חולפות על פני וממשיכות לדרכם, אנשים דומים יותר זהים, אני מפלס את דרכי..
5:00 – אני מכבה את הביטלס ומתיישב במיטה, אני מהרהר בשבוע הקרוב, שבוע 2 של הקורס, יש לי תחושה שיהיה שבוע עמוס, יש לי תחושה שיהיה שבוע טוב.

היום הראשון

או: איך עברו עלי השבוע וחצי האחרונים.
סיכום שבועי שכתב אחיעד במסגרת הקורס קצינים

6:00 בבוקר, או 5:59 ליתר דיוק. אני תמיד מקדים את השעון המעורר בכמה דקות. אני מנסה לגנוב עוד כמה דקות של שינה עד שכוורת מתחילים לשיר משהו על מכולת וסולת. מכאן הכול מעורפלץ מכנס, חולצה, קורנפלקס עם משחת שיניים, קו 16, קפה של בוקר, עיתון תוך כדי מקלחת,

יום ראשון באוניברסיטה.

ננסה לעשות קצת סדר. אני אלעד, בן 24, גר ברמת גן עם שני שותפים לדירה והיום אני מתחיל לימודי אדריכלות באוניברסיטת תל אביב. אני ניכנס לקמפוס כלשהוא ומתחיל לחפש את עצמי. הכול פה נראה אותו הדבר. כשאני סוף סוף מוצא את עמדת הקליטה, יושבות שם שתי פקידות שמפנות אותי למי שתקלוט אותי. היא מביאה לי תקיה הכוללת כל מה שצריך סטודנט חדש באוניברסיטה. אני מנווט לכיתה בעזרת המפה החדשה שלי, תוך התברברות בין המבנים יצא לי להכיר חלק מהסטודנטים האחרים, מהתרשמות ראשונית שלי יש פה אנשים איכותיים. אבל רושם ראשוני יכול להטעות. אני ניכנס לכיתה של מבחני הכניסה ומתיישב ליד מחשב שמתחיל לירות עלי צרורות של שאלות. אני מסיים את המבחן ומודה מעומק ליבי לשי, שהשקיע הרבה והכין אותי למבחנים האלוץ אני מזהה התקהלות של סטודנטים ובתוכם חברים שאני מכיר מהצבא וניגש אליהם. לאט לאט אני מכיר יותר ויותר אנשים ומתחיל להתחבר אליהם. פתאום אני רואה את לילך, ידידה טובה שלי בוכה בצד. אני מתקרב אליה. העניים שלה אדומות מבכי. היא לא עברה את המבחנים. השעתיים שישבתי איתה היו שעתיים קשות, הרבה זמן לא הייתי עצוב כך, על סף בכי.

המשך היום היה עמוס. למדתי המון דברים חדשים, הכרתי אנשים טובים. כשחזרתי הביתה בסוף היום והנחתי את הראש על הכרית, הרגשתי הרגשת סיפוק ממלאת אותי.

גשר צר מאוד

סדנת כתיבה יוצרת, ישיבת "מעלה גלבוע" , 17.06.09

ישנו אי מיוחד במינו השוכן בים קסום. באי יש עצים שונים ומוזרים בכל הצורות והצבעים. יש עצים כחולים שענפיהם באדמה ושורשיהם למעלה, יש גם עצים כתומים עם כל כך הרבה ענפים שאפילו אור השמש לא מסוגל לחדור אותם, ויש עוד הרבה הרבה עצים שונים ומוזרים. במרכז האי גדל העץ המיוחד ביותר בעולם. גזע העץ הוא בצבע סגול והענפים צבועים בשלל צבעי הקשת. בעץ המיוחד הזה גדלים כל הפירות שקיימים. על ענף אחד גדלים תפוחים ועל ענף אחר תפוזים. על ענף אחד גדלים אגסים ועל ענף אחר אפרסקים. כל פרי שאפשר לדמיין גדל על אותו עץ, והם גם הפירות הכי טעימים מכל הפירות. בעץ המיוחד הזה גם חיות המון ציפורים, בכל המינים. וכל בוקר הן פוצחות בשירה רמה. בכל בוקר שיר אחר.

מתחת לעץ ישנו בית קטן. ובבית הקטן גר איש פשוט, ולאותו האיש קוראים אפרים. בכל בוקר אפרים מתעורר לצלילי שירתן הרמה של הציפורים. מתלבש, שוטף פנים, מצחצח שיניים ואוכל את ארוחת הבוקר שלו. כל בוקר אפרים אוכל פרי אחר מהעץ המיוחד שגדל ליד ביתו. לאחר שאפרים סיים את ארוחת הבוקר שלו, הוא יוצא החוצה ושואר אוויר עד שאין יותר מקום להכניס עוד וחושב לעצמו, "איזה יום יפה היום!". ואכן, כל הימים באותו האי היו יפים. לאחר מכן אפרים קוטף פירות מהעץ וממלא את תיקו. כשהתיק מלא, אפרים יוצא לכוון העיר שנמצאת ליד האי בשביל למכור שם את פירותיו. בשביל להגיע לעיר אפרים צריך לעבור את הגשר שמחבר בין האי לעיר. הגשר עשוי מחבלים ומקרשים רעועים וצרים ובגלל הפחד אף אחד לא עובר שם חוץ מאפרים. אפרים יודע שאם הוא לא יתגבר על הפחד ויעבור את הגשר אנשי העיר לא יזכו לאכול מהפירות המופלאים של העץ, והוא לא יוכל לקנות מצרכים לביתו. אבל הכי גרוע, הוא יודע שאם הוא לא יעבור את הגשר המפחיד, הוא לא יוכל להיפגש עם חברים שלו.

יום יום עובר אפרים את הגשר באומץ רב. יום יום מוכר הוא את פירות העץ בשוק. בהפסקות אפרים נפגש עם חבריו בעיר, מדבר איתם וצוחק איתם. הוא נפגש עם משה לשחק שח-מט, הוא נפגש עם חדווה לדבר על מה מתרחש בעיר, ולקראת הסוף, כשאפרים כבר ארז את דבריו ומתכונן לחזור לאי, הוא נפגש עם מאיר, והם מדברים על משמעות החיים וחולקים את חוכמות חייהם. כשהם מסיימים לדבר אפרים ומאיר מתחבקים ונפרדים לשלום. ואפרים חוזר לביתו לקראת עוד לילה שיוביל ליום חדש.

יום אחד התעורר אפרים לצלילי שירתן הרמה של הציפורים, התלבש, שטף פנים, צחצח שיניים ואכל את ארוחת הבוקר שלו. אפרים יצא החוצה, וכמו כל בוקר הוא שאף אוויר עד שאין יותר מקום להכניס עוד וחשב לעצמו "איזה יום יפה היום!". אבל כשאפרים רצה לקטוף את הפירות כדי למכור אותם בשוק העיר, הוא גילה לתדהמתו שמישהו גנב לו את כל הפירות! הוא כל כך כעס וניסה לחשוב איך אפשר לנקום באותו האיש. ואז הוא חשב על רעיון: אם האיש רוצה את הפירות של אפרים, אז אפרים יתנקם בו בכך שהוא ישרוף את הגשר וכך אותו האיש לא יאכל את פירותיו לעולם!.

באותו היום אפרים לא הלך למכור את פירותיו בשוק שבעיר. אפרים גם לא פגש את חבריו, ולא קנה למצרכים לביתו. ובאותו הלילה הלך אפרים לישון בלי מצרכים ובלי חברים, אבל עם עץ גדול מיוחד ומלא בפירות.

ארץ האפשרויות הלא חשובות

 סדנת כתיבה יוצרת, ישיבת "מעלה גלבוע

פרטי, גדול, גדול מאוד אפילו. ממוקם בשכונה היוקרתית יותר של שוהם, או סביון, או כל יישוב אחר. גרנדיוזי מבחוץ, גרנדיוזי גם מבפנים. מנקר עיניים.
פרטי, קטן, עם גינה. משקיף על איזה נוף מעניין, אולי על הים או על הר. באיזה מקום נידח, אולי מעלה גלבוע.
פנטהאוז בעיר, אולי פתח תקווה, אולי תל אביב.  גג ענק שאפשר ממש לרוץ בו, לשחק בו, להנות בו. קרוב לכל מקום, חיים עירוניים לתפארת.
דירת שלושה חדרים, ארבעה כיווני אוויר. קומה שלישית. שכנים נחמדים מגובשים, כאלה שעושים אירועים סמליים כגון הדלקת נר חנוכה ביחד.
דלת בגובה שלושה מטרים. מבואה שנראית כמו לובי של מלון עם פסלים עתיקים ופסלים חדשים, רצפה משיש-שיובא-במיוחד-מאיטליה-בהזמנה-מיוחדת-שיש-רק-עוד-חמישה-כאלה-בעולם. חמישה עשר חדרים, רק אלוהים יודע מי צריך את כולם. ציורי ענק תלויים על הקירות. ואח, אח גדולה בסלון. מה שווה בית כזה בלי אח?

הדלת תיהיה מעוצבת בצורה כזו שתוציא ממך "וואו" בלי שתרגיש בכלל. הבית יהיה מעוצב על פי חוקי הפנג-שווי, צבעים בהירים, הספות בכוון הנכון, הדלתות במקומות הנכונים, חלונות ענקיים פרוסים על פני הקירות יחשפו נוף מרהיב של הים. לא תיהיה טלוויזיה (אנרגיות רעות, ומוקד לבזבוז זמן באופן כללי) והמחשב יהיה מוחבא בחדר צדדי. שטיח לבן טהור שבגללו יהיה צורך לחלוץ נעליים בכניסה לבית. מראה נקי ,זורם.

על הדלת יהיה שלט חמוד וקיטשי כזה "כאן גרים בכיף…" שיקושט בפרחים ושני פרצופים מחייכים.  דלת רגילה, פשוטה שמובילה לדירה רגילה פשוטה; טלוויזיה 29 אינץ' בסלון, מטבח רגיל, חדר שינה, שני חדרים נוספים ריקים שאחד מהם כחדר מחשב והשני משמש לאכסון (לעת עתה?..).

 שתיהיה דלת, בכל צורה שהיא. שיהיו חדרים כמספר הכוכבים בשמים או כמספר חברי הכנסת שבאמת עושים משהו חשוב. שלא תיהיה טלוויזיה, שכן תיהיה טלוויזיה, זה לא חשוב.

לא משנה איפה הוא יהיה, לא אכפת לי באיזה גודל, ומצידי שיהיה מעוצב בסגנון הודי מסורתי.

הדבר היחידי שאכפת לי בבית הזה, היחידי שחשוב לי באמת, הוא שהבית יהיה איתך.

הנער

סדנת כתיבה יוצרת, ישיבת "מעלה גלבוע"

נער מבולבל נכנס לפינת קפה, הוא לא באמת צמא, הוא לא באמת יודע למה הוא פה.
מאז תחילת זמן אלול הוא שואל את עצמו את אותה שאלה, שאלה מטריפה, שאלה שמוציאה אותו מדעתו, שאלה שאליה הוא עוד לא מצא תשובה.
הוא מכין לעצמו עוד קפה חסר טעם ובוהה בלוח הירוק. "סדנת כתיבה- לרצניים בלבד! נסיון בכתיבה חובה" הוא מתבאס,אין לו ניסיון בכתיבה, וזה נשמע לו ממש טוב.

נער מדוכדך יושב בבית מדרש, יושב ובוהה באוויר.  מעביר את הזמן עד הלילה, לילה שיוביל לעוד יום , שיוביל לעוד לילה, ועוד יום… "מפגש הכירות כתיבה יוצרת, רק 4 דקות מזמנכם, כדאי לבוא לראות" -"ואם אין לי ניסיון בכתיבה?" –"אם אין לך ניסיון בכתיבה זה הכי טוב".

 נער מסוקרן נכנס לחדר רמ"ים ומסתכל מסביבו, "יש יותר מידי אנשים" הוא חושב לעצמו, הוא מעולם לא הסתדר במצב שבו יותר מידי אנשים. המנחה עושה משחק הכירות מאוד שהנער לא הכיר לפני "עכשיו אני אומר שתי מילים וכל אחד רושם את המילה שיותר מתאימה לו". המנחה מחזיר את הדף לנער. הוא קורא ולא מאמין למראה עיניו, מעולם לא ניתחו אותו טוב יותר בשתי דקות. הוא ישמור על הדף הזה עוד הרבה.

 נער כועס מנהל שיחה עם הרב שלו. הרב רומז באופן גס ביותר שלנער אין מה לחפש פה, שהוא צריך לחפש מקום אחר. הנער מסרב בתוקף, עושה הכל כדי להישאר. אז מה אם הוא לא לומד כלום? הוא לא מוכן לוותר על החברים, הוא לא מוכן לוותר על האווירה, הוא לא מוכן לוותר על כתיבה יוצרת.

 נער מאושר מתווכח עם החברותא שלו בסדר בוקר, הוא מעולם לא למד כך גמרא לפני. לאחר מכן הוא מתווכח עם הרב על אותה סוגיה, הוא מעולם לא התווכח כך עם רב לפני. הוא לומד על פוסט-מודרניזם, הוא מעולם לא שמע את המילה הזאת לפני.הוא כותב לכתיבה יוצרת, הוא מעולם לא כתב כך לפני.

 נער נזכר, נזכר בשלושה חודשים האחרונים, מנסה לסכם אותם. מנסה לחשוב על דרך לכתוב כמה הסדנה הייתה חשובה ומשמעותית בשבילו, כמה היא עזרה לו.

הבית העגול

נכתב במסגרת סדנת כתיבה יוצרת במהלך שנת לימודיו לפני הגיוס בישיבת "מעלה גלבוע"

אחיעד רובנר 25.02.2009

זה אידיוטי, ממש אידיוטי. בשביל מה זה טוב?! אתה בורח, זה מה שאתה עושה,
זה מה שתמיד עשית. מה רע לך בבית? למה שלא פשוט תשב בבית עד הגיוס?
למה שלא תתגייס כבר? הישיבה מתחילה מחר, אתה שוב בורח, תארוז כבר!!
זה נחמד החדר הזה. אם לא היה ידוע שזה ישיבה אפשר לחשוב שזה אכסניית נוער משובחת.
חבר'ה אחלה והנוף מדהים. זהו בערך, כל השאר קצת פחות טוב. זה לא המקום בשבילך, אתה יודע את זה. השיעורים לא מדברים אליך, הספרים לא מדברים אליך, והתפילה? מתי פעם אחרונה שזה דיבר אליך? תעשה את הדבר הנכון בשבילך ותמצא דרך אחרת להעביר
את הזמן עד הגיוס.

זה מדהים כמה כיף לחזור לפה כל פעם מחדש. איזה כיף לראות את כל החבר'ה. איזה כיף להתווכח בסדר בוקר. ללמוד בחברותא, ללמוד בחבורע. צרפתית. ביבליותרפיה. קבוצה שניה של ביבליותרפיה. קריאה מונחית עם נילי. להוציא עצבים בקרטה. ללמוד לשלוט על העצבים (ועל רגשות בכלל) בדרמה ומדיטציה. כלים שבורים. כתיבה יוצרת.

מה רע לי בבית? כלום, הכל פשוט מדהים.